Podcasten Tæt på

Hjernetumor

Deltagerne i denne episode var Tanja og Preben som er forældre til Katrine som har en hjernetumor

Katrines hjernetumor

2014-09-05 10.28.26

Da vi optog denne episode var Katrine 14 år. Katrine har en hjernetumor som vokser direkte ind i hjernestammen. Katrine har to søskende som hedder Mathias og Signe og så har hun to skønne forældre som hedder Tanja og Preben. 

Hjernestammen forbinder hjernen med rygmarven. I hjernestammen er der en lang række vigtige nervecentre som understøtter vores reflekser, vejrtrækning, kropstemperatur og meget meget andet. Hvilket gør at tumorer der sidder i det område er utrolig svære at fjerne.

I Danmark får cirka 200 børn fra 0-18 år hvert år kræft. De hyppigste former for kræft hos børn er leukæmi (kræft i blodet), lymformer (lymfeknudekræft) og så hjernetumorer.

I løbet af afsnittet vil Tanja og Preben fortælle om Katrines forløb. De vil fortælle om dagen, hvor Katrine skulle scannes og hvordan undersøgelsen ikke forløb som forventet. De fortæller om operationen hvor kirurgerne skulle forsøge at fjerne Katrine hjernetumor og så vil de fortælle om hvordan de oplevede, at få af vide at deres datter ikke havde mange dage tilbage at leve i og meget meget andet.

0
Antal nye tilfælde pr. år med hjernetumor ​(gns. for 2015-2019)​
0
Personer som lever med en hjernetumor (2018)​