Podcasten Tæt på

Om podcasten

Om mig

Jeg hedder Martin, er 28 år og er uddannet sygeplejerske.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IMG_4167

Hvem er jeg?

 

Mit navn er Martin, og jeg er 28 år. Jeg er oprindeligt fra Nordjylland men er emigreret til Hasselager, som er lille by udenfor Aarhus. Her bor jeg sammen med min kone Rikke i et dejligt rækkehus. 

Jeg blev uddannet som sygeplejerske i 2017 og har arbejdet flere forskellige steder siden da. Blandt andet på operationsafsnit for mave-tarm kirurgi, Steno Diabetes Center og infektionsmedicinsk sengeafsnit, så jeg har prøvet lidt af hvert. 

Tankerne bag podcasten

Min største drøm er, at jeg med podcasten kan videreformidle patient- og pårørendefortællinger til andre patienter og pårørende. Det er så vigtigt, at vi tør tale om det, der er svært, og det der fylder. 

Jeg oplever rigtig tit, at det, der fylder for en patient, er præcis det samme som fylder for en anden patient. I et sygehusvæsen, hvor der er mangel på tid, er ideen med podcasten netop at give tid og plads til den enkelte til at fortælle hele historien og fortælle om ALT, det der er svært. 

Ideen om en podcast

Det er en gave at kunne give sine erfaringer videre

Podcasten Tæt på

I mit arbejde som ambulatoriesygeplejerske oplevede jeg alt for ofte, at de gode historier, som patienterne delte med sygeplejerskerne, ikke blev delt. Det kunne f.eks. være en historie, hvor en patient havde mestret det at blive syg på en hensigtsmæssig måde, eller noget helt andet patienten havde mestret. 

Som sygeplejerske har jeg altid set det som min fineste opgave at hjælpe patienterne med at mestre det, der måtte være svært. En af måderne at hjælpe med at mestre på kan være at høre fra andre, som er i en lignende situation som en selv, en man kan spejle sig i. 

Podcasten Tæt på er en podcast hvor du som lytter vil kunne finde historier fortalt af patienter eller pårørende hvor de fortæller hvordan det er at være syg eller være pårørende til en som er syg.